Kahdeksan surmanluotia (2010, 2012)

Mikko Niskanen – Juha Luukkonen:

KAHDEKSAN SURMANLUOTIA
Suomi 2010. Kahden lapsen isä, työtön roskakuski Pasi asuu Lahden Asemantaustassa. Ei mene hyvin, ei. Tytär pakenee menneisyyteen, poika internetiin. Vaimo on yksinäinen muuten vaan. Pasi juo viinaa – kovat piipussa.

Mikko Niskasen klassikkoelokuvan (1971) valmistumisen jälkeen surmanluoteja on tässä maassa ammuttu enemmän kuin kahdeksan. Niitä on ammuttu siinä määrin, että aiheeseen on pakko puuttua ja ronskilla kädellä. Näistä asioista on puhuttava, sillä näistä asioista yksikään ei ole vapaa.

Kahdeksan surmanluotia on väkivahva, lävistävän rehellinen esitys murheellisten laulujen maasta täältä Jumalan selän takaa, Pohjantähden alta, Euroopan syrjäkyliltä. Ja mitä näitä nyt on. Every shala-la-la still shines.

Ohjaus ja sovitus: Juha Luukkonen
Valo- ja äänisuunnittelu: Juho Lukinmaa
Alkuperäinen lavastus: Salla Salin

Lavastuksen toteutus 2012: Markus Karekallas

Rooleissa 2010: Sakari Tuominen, Kirsi Asikainen, Juha Lagström, Minja Koski, Sami Lanki, Hannu Salminen, Maria Nissi, Jarkko Mikkola

Rooleissa 2012: Sakari Tuominen, Kaisa Sarkkinen, Juha Lagström, Minja Koski, Sami Lanki, Hannu Salminen, Maria Nissi, Martin Bahne

Ensi ilta Teatteri Vanhassa Jukossa 22.1. 2010

Uusintaensi-ilta Teatteri Vanhassa Jukossa 27.1. 2012

Teatteri Vanhan Jukon kiitetty esitys kutsuttiin vuonna 2010 Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon. Lisäksi se nähtiin Helsingin Juhlaviikkojen yhteydessä Stage -festivaalilla sekä Espoon Kaupunginteatterin Louhisalissa.

Esitys on tilattavissa. Kysy lisätietoa sähköpostitse osoitteesta toimisto (at) teatterivanhajuko.fi tai puhelimitse numerosta (03) 7520 585.

Lataa painokelpoiset kuvat TÄÄLTÄ. Kuvaaja on Aki Loponen, Loma Graphics Oy.