Köök/Keittiö (2013-2014)

Köök

Veljeskansat juhlivat, tappelevat, syövät ja nukkuvat yhdessä. Ja yrittävät samalla rakentaa yhteistä keittiötä. Köök/Keittiö on kaunis ja voimakas esitys tutusta ja turvallisesta sekä pelottavasta ja tuntemattomasta.

Katso esityksen videotraileri tästä.

 

Andres Noormets on palkittu virolainen ohjaaja ja näytelmäkirjailija. Hän on yksi maansa seuratuimpia teatterintekijöitä. Hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa radiokuunnelma Silence & Screams palkittiin vuonna 2010 Prix Europa -kilpailussa Euroopan toiseksi parhaana kuunnelmana.

”Vieraskammo yhdistää meidät […] Keittiöstä tulee vertauskuva kaikelle turvalliseksi koetulle ja omalle. […] Virolais-suomalainen Keittiö on rohkea ja hyytävä […] Lopun pysäytyskuva todella pysäyttää katsomon. […] Tällainen universaali juttu sopisi myös teatterifestivaaleille.”           (Veli-Pekka Leppänen / Kansan Uutiset) Lue koko kritiikki.

Näyttämöllä nähdään upeat näyttelijät Peeter Rästas, Anneli Rahkema, Hannu Salminen ja Antti Mankonen. Se on kutsuttu osaksi sekä kansainvälisesti arvostetun Baltoscandal -festivaalin että Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoa.

 

Ohjaus ja käsikirjoitus: Andres Noormets

Näyttämöllä: Peeter Rästas (Rakvere), Anneli Rahkema (Rakvere), Hannu Salminen (Juko) ja Antti Mankonen (Telakka).

Tuotanto: Teatteri Vanha Juko, Teatteri Telakka ja Rakvere Teater

köök_net1 köök_net7köök_net2 köök_net3 köök_net5 köök_net6  köök_net8 köök_net9

Kuvat: Heigo Teder

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Syksyn 2014 esitykset:

pe 5.9. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Lain§uojattomat -festivaali, Pori
ti 30.9. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Teatteri Telakka, Tampere
ke 1.10. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Teatteri Telakka, Tampere
to 2.10. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Teatteri Telakka, Tampere
pe 3.10. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Teatteri Telakka, Tampere
la 4.10. klo 14.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Teatteri Telakka, Tampere
ti 28.10. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Espoon kaupunginteatteri
ke 29.10. klo 19.00 – KÖÖK/KEITTIÖ / Espoon kaupunginteatteri

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

KOLMEN TEATTERIN YHTEISTYÖ 2013 – 2014: KULLERVO, PETROSKOI ja KÖÖK / KEITTIÖ

Teatteri Vanha Juko, tamperelainen Teatteri Telakka ja virolainen Rakvere Teater toteuttavat laajamittaisen yhteistyöhankkeen vuosina 2013 – 2014. Hankkeessa valmistetaan ja tuotetaan yhdessä kolme produktiota, kolmen eri teatterin näyttelijöillä, kolmeen eri teatteriin. Ensi-illat nähtiin kesän ja syksyn 2013 aikana.

Esitykset ovat kantaesityksiä ja muodostavat temaattisen trilogian. Kukin niistä tuo näkökulman rajalla elämiseen sekä ihmisen suhteesta elinympäristöönsä.

Yhteistyö sai vuoden 2013 näyttämötaiteen valtionpalkinnon. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki totesi palkintoperusteluissaan tekijöiden lentävän ”samalla matolla, mutta taiteelliset ilmaisutavat ovat hyvin eri- ja omanlaisiaan. Triologiaa kantaa yhteinen perusta. Millaista on elää rajalla, jossa oma identiteetti murtuu ja murretaan aaltoliikkeenä? Karjalaisuus, suomalaisuus, venäläisyys -kolmikanta kipinöi.”

Hankkeen omat nettisivut osoitteessa www.kolmeteatteria.wordpress.com .