Tyttö jonka tuuli vei & Muna (2008)

Kaj Chydenius:

SATUOOPPERA: TYTTÖ JONKA TUULI VEI & MUNA

Uusi satuooppera tuo näyttämölle kaksi satua; Tyttö, jonka tuuli vei ja Muna – jotka oopperoiksi on runoillut ja säveltänyt Kaj Chydenius. Molemmissa saduissa päähenkilönä on tyttö, joka joutuu suostumaan varsin omituisiin naimakauppoihin: toisen sulhanen on strutsin muna ja toisen yksikätinen ja yksisilmäinen mateleb. Tarvitaan useita taikoja ja kummallisia loitsuja sekä pieniä katsojia ennen kuin tyttöjen kohtalo ratkeaa – mutta mihin suuntaan? Esitys nähdään ja kuullaan Jukon lämpiössä ja se lähtee myös keikkailemaan eri puolelle Suomea. Satuooppera sopii kaikille kolme vuotta täyttäneille katsojille. Esityksen kesto on noin 45 minuuttia ja se on suunniteltu pienien katsojien mukaan.

Uusi ensi-ilta on jo kolmas Kaj Chydeniuksen satuooppera Jukossa. Edellisiä ovat Afrikan lapset (ensi-ilta 2002) ja Sotamies Juan ja Lontoon prinsessa (ensi-ilta 2005).

Ohjaus: Helena Ryti

Rooleissa: Maria Nissi, Jussi Parviainen/Liisa Vuori ja Tapio Viitasaari Säestys Tapio Viitasaari.

Lavastus ja nuket: Sari Paljakka

Kantaesitys Teatteri Vanhassa Jukossa 16.10. 2008

Esitys on tilattavissa. Kysy lisätietoa sähköpostitse osoitteesta toimisto (at) teatterivanhajuko.fi tai puhelimitse numerosta (03) 7520 585.

Lataa painokelpoiset kuvat TÄÄLTÄ. Kuvaaja on Paula Harmaala.