Rikas Vanha Juko

Rikas Vanha Juko

 

Ei oo rahaa! Ei oo kavereita! Ei oo ruokaa!

 

Paitsi että ruokaa ja kavereita tällä erää on. Rahan kanssa mennään niin ja näin.

 

Ihan sama. Vanha Juko on rikas.

 

Teatterimme täyttää tulevana syksynä pyöreät 20 vuotta. Sinä aikana on tapahtunut valtava määrä asioita. Sitten vuoden 1995 jälkeen internet on tullut kaiketi erottamattomaksi osaksi yhteistä maailmaa, markka on vaihtunut euroon, kaksoistornit sorrettu, Väyrynen on ryhtynyt näytelmäkirjailijaksi. Kyllä te tiedätte.

 

Teatteri Vanha Juko on tuona aikana tuottanut kymmeniä kotimaisia kantaesityksiä, tuonut kaupunkiin järkyttävän paljon vierailuja, klubeja, tapahtumia ja muita hässäköitä, vieraillut itsekin ahkerasti. Jukolauman koostumus on kokenut radikaaleja muutoksia, on tullut sapiskaa ja on tullut valtionpalkintoa. No tiedättehän te nämäkin.

 

Vanhan Jukon ehkä näkyvin muutos on uusi tila. Tässä ohjelmalehdessä olevat esitykset nähdään uudessa kodissamme Rautatienkadulla. Kyllä, harkitsimme vakavasti nimen muuttamista ”Vanhaksi Kuvapalatsiksi” tai vielä vakavammin ”Vanhaksi Femmatoriksi”, mutta konservatiiveina päädyimme kuitenkin pitämään teatterimme otsikkona vanhan kunnon Vanhan Jukon. Emme halua hämmentää läheisiämme nimenvaihto-operaatioilla.

 

Muilla käytettävissä olevilla keinoilla kylläkin.

 

Sillä uskomme, että hämmennys, ristiriidat, kyseenalaistamiset, konfliktit ja muut meidän mielestämme äärimmäisen viihdyttävät asiat lopulta rikastuttavat elämää ja sitä elävää, kuluttavaa, hengittävää ja ajattelevaa ihmistä. Rikkaus on pyrkimystä kehittyä, pyrkimystä kasvaa, pyrkimystä olla täydellä skaalalla elävä olento. Vanha Juko pyrkii kehittymään, kasvamaan ja toimimaan mahdollisimman suurella skaalalla.

 

Johtopäätös: Olemme rikas teatteri.

 

Tervetuloa rikkaaseen Teatteri Vanhaan Jukoon.

 

Jussi Sorjanen

taiteellinen johtaja

[mashshare]